Blog-post van 23 september 2012, vervolg .. stenen gooien op wild levende dieren

[Notitie van de redactie; wat hier getoond wordt is een vervolg op, of gevolg van, de blog van 17 september 2012]
.
Fijne buurt
09:00 uur – Het eerste slachtoffer is al weer gevallen:
Een van de wilde eenden kan opeens de poten niet meer gebruiken.
Die heeft waarschijnlijk een steen op de rug gekregen waardoor ze gedeeltelijk verlamd is geraakt. Dat verzin ik niet: Er zijn weer mensen die zo hard mogelijk met stenen op eenden gooien. [Kijk maar bij 17 september 2012]. Met dank aan de dierenbeulen van Andijk.

Blog-post van 17 september 2012, uit die heerlijke BBQ-buurt te Andijk

06:50 uur – Een stevige klap in de tuin, alsof er iets tegen de voerplaats aan vliegt of springt. Klinkt niet als een kleine vogel of een muis. Een kat miauwt (een kat??). Eenden zitten ge-alarmeerd te kwaken. Ik doe een rondje over het erf.
Tjee. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Schrijf je de 16e september dat je gemerkt hebt dat mensen hun katten ‘s nachts binnen houden, en of de duvel er mee speelt moet er prompt iemand in de buurt de kat ‘s nachts alsnog los te laten.
Dus daar staan de katten-sporen weer in de tuin, zijn de potten weer omgegooid, staan eenden in paniek hard te snateren en ligt er midden op het pad een dode Bosmuis.
.
.Bosmuis, dood aangetroffen, sporen van kat er omheen en er op.
.
[notitie redactie: Onderstaande is een bericht aan eventuele meelezende buurtbewoners anders dan onze stalker]
Beste buurt-“kattenliefhebber”, je weet inmiddels dat wij, eigenaars van het erf vol met Huismussen en andere wildlevende dieren, geen buurtkatten en buurthonden loslopend op ons erf willen hebben.
De reden: Allebei de huisdier-soorten, en vooral katten, hebben de gewoonte op de mussen te jagen en ze af te maken als ze de kans krijgen. Dat willen we op ons erf niet hebben.

.
08:15 uur – Weer grote paniek in de tuin. Alle dieren in de stress. Stenen vliegen de tuin in, op het schuurdak. Wat is er gaande ? Iemand gooit stenen naar dieren op ons erf ? Welke imbeciel is hier bezig !
O .. wacht even …. een ‘oude bekende’ neemt zijn riedeltje maatregelen tegen wild levende dieren weer ter hand .. Niet te geloven .. Daar gaan we weer .
Maar je doet er weinig aan zolang mensen zijn jarenlange geroddel en gestook voor zoete koek blijven slikken. En zijn leugens. Want daar doet hij ook ruimschoots aan.

.. O .. Ik snap ‘m. Beetje laat maar natuurlijk: Hij probeert weer een ruzie uitlokken.
Want als er geen ruzie is dan moet hij met mij gaan praten over de uitvoering van een bepaald bouwsel (de brug) dat de gezamenlijke sloot niet meer mag blokkeren en dat weigert hij al 1 1/2 jaar te doen. Maar om te blijven weigeren met mij te praten heeft ie wel een reden nodig. Dus probeert hij een ruzie uit te lokken.
Zo doet ie dat al wat langer. En dan zegt ie vervolgens dat er burenruzie is en dat er met mij niet te praten valt.

Nou. Opgelost dus. Dan kan ie lang wachten.
Terug naar mijn eigenlijke werk hier.