Eenden belagen tot de dood er op volgt. Ook mijn witte eenden.

We hadden eenden in ons huis rond lopen, toen we hier net woonden. Geen idee waar ze vandaan kwamen, maar ik vond het wel grappig. En gezellig. Die gingen in onze tuin broeden. Dat vond ik prima.
Ze waren wit. Toen er een was die hulp nodig had heb ik die in huis genomen. Pippi heet ze.
De buurt-etterbak claimde overlast van de eenden, dus ik zei ‘dan neem ik de witte eenden op mijn eigen erf, heb jij geen last meer’.
Dat vond de gemeente prima, maar de buurt-etterbak niet. Die stenigde de eenden. En joeg ze daarmee telkens bij mij vandaan.
.
dode eenden op ons achtererf17 juli 2011
.
Jaar in jaar uit lagen de lijken rond ons erf.
.
dode eenden op ons achtererf09 maart 2012
.
.
zieke eenden op ons achtererf11 juli 2010
.
Op zeker moment zei de opzichter van het HHNK dat dit met botulisme niets te maken had. Iemand gebruikte gif tegen ze, zei hij. ‘Mijn vader zaliger gebruikte dat ook.’ Daardoor herkende hij het. Maar ook omdat het al zoveel jaren iedere keer weer gebeurde. Ondanks het baggeren door het HHNK en door ons.
.
Pas toen de etterbuurter een rechtszaak tegen ons begon vanwege overlast van de eenden liet hij ze door naar ons, zonder te stenigen.
Kennelijk op dringend advies van zijn advocaat.
Maar dan had hij ze eerst nog extra rattengif gevoerd..
Allemaal kwamen ze bloedend bij me.
.
zieke eenden op ons achtererf20 juli 2011
.
Ogenblikkelijk in overleg met de dierenarts tig injecties vitamine K ingekocht en allemaal minimaal 1 injectie met vitamine K gegeven.
De eenden die ik op tijd terug ‘gevangen’ had (aan waren komen dobberen, bijna krachteloos) die werden gered.
.
Die veilig bij ons waren, zijn vervolgens naar kinderboerderijen in het hele land gebracht. Op het hart gedrukt de slagpennen regelmatig te knippen want dat ze anders terug bij ons zouden komen..
.
Verschillende kwamen dus toch terug. En werden onderschept voordat ze bij ons veilig waren.
.