De Brug.


Hoe ging dat nu allemaal met de brug die een bepaalde buurt weigerde te bouwen ..
Dat kun je allemaal haarfijn lezen hier. Onze kant er van.
Zodat je eindelijk eens op een normale manier kunt afwegen wie er hier nu precies aso is, mocht je daar behoefte aan hebben. Je krijgt er in ieder geval de kans eindelijk voor.
.
= = =
.

Jennen; plank mocht niet blijven liggen om sloot te blokkeren. ‘Dan doen we het toch anders?’

BBQ-buurt op 6 juni 2010

We wonen aan een doorvaarbare sloot die in gedeeld eigendom is bij 4 erven.
Vroeger liep die sloot door onze huidige tuin heen, stond er een kippenschuur aan het water, en vervoerde kleine schuiten de producten die de bewoners van toen wilden verkopen. Naar de markt verderop in de polder.
.
kadasterkaart 1924
.
Die vaarwegen werden met de tijd vervangen door autowegen en straten. Maar de sloot was nog altijd een vaarweg toen wij het huis kochten.
Van meet af aan hadden we daar een bootje in liggen en voeren we er mee naar de “Dijkgracht” die rond 1920 verlegd was van voor ons huis langs, naar achterlangs, waar men via de bewuste sloot kon komen.
.
Na drie jaar werd de doorgang door onze eigen sloot geblokkeerd door buurtbewoner X. Met een plank die van de ene oever naar de andere lag, en nauwelijks 20cm boven het water uit kwam.
.
Toen wij aangaven gewoon uit te willen kunnen varen weigerde hij te reageren. Na lang aandringen verkocht hij smoezen:
We moesten maar aan land gaan, de boot over het land heen trekken, en daarna weer te water laten. Toen we dat wilden gaan doen had ie daar opeens dan weer bezwaar tegen en mocht het weer niet want de oevers waren van hem. Uiteindelijk hebben we het Hoogheemraadschap gevraagd wat we hier nog aan konden doen.
“Ons om handhaving verzoeken” was het antwoord.
.
Op dat advies hebben we handhaving verzocht, aan het HHNK, want de plank was zonder vergunningen gelegd en al helemaal niet conform regels in de Keur.
We leerden toen ‘de Keur’ voor het eerst kennen.
Goed. Meneer X moest de plank weg halen. Na een hele procedure. Belachelijk dat ie dat niet gewoon deed.
Maar vervolgens zocht hij doodleuk andere manieren om de DOORGANG ALSNOG te BLOKKEREN. Dit was er een van.
.
Doorgang door onze eigen sloot geblokkeerd door buurtbewoner X.
.
We hadden onze boot op het beton van Dijkweg nummer C te water gelaten.
Daarvoor hadden we overigens toestemming van de eigenaar (meneer D), dit in weerwil van de roddel die meneer X heden ten dage nog altijd over ons verspreid.
We hadden zelfs toestemming om de hellingplaat, de boot en een van onze auto’s daar te laten staan.
.
Die dag hadden we een beetje rond geprutteld met onze uiterst stille electrische motor en wilden naar ons eigen erf terug.
Maar we konden er niet door, want meneer X had zijn boot dwars over de hele sloot vast gelegd. En wel zo dat je een haakse slijper nodig had om er alsnog door te kunnen.
De neus lag aan de ketting en staalkabel op de ene oever, en de staart lag aan de ketting aan palen van de andere oever.
.
Dat geloof je toch niet. Dergelijk gedrag reken je toch helemaal niet op van buren. Zelfs niet als je een tijd in Amsterdam hebt gewoond. Of juist dan niet. Daar zeggen mensen gewoon wat ze niet bevalt en regelen ze wat. Maar in Andijk gaan mensen kennelijk ondergronds als ze hun zin niet krijgen.
.
Maar goed, met die boot overdwars en aan de kettingen kon het HHNK helemaal niets.
Dat moest een civiele procedure worden, zei men daar.
.
Te belachelijk voor woorden.
Maar zo ging dat met meneer X.
.
.
Ruim DRIE JAAR LATER was die vent daar NOG mee bezig. Was hij nog steeds manieren aan het zoeken om het ons onmogelijk te maken door de sloot te gaan en te komen.
Moesten we zelfs een SPEELGOED-BOOT kopen om er nog langs te kunnen, maar ook DAT kon niet zonder schade.
.
Doorgang door onze eigen sloot geblokkeerd door buurtbewoner X.
.
Heden ten dagen, 2019, wordt deze vent dus nog altijd de hand boven het hoofd gehouden door de gemeenschap, en wordt er nog altijd gedaan alsof WIJ de narigheid veroorzaakten en veroorzaken.
.
Ik hoop van harte dat mensen nu gaan zien WIE ze dan precies al die tijd de hand boven het hoofd houden.
DIT is meneer zijn donkere kant.
Wat mij betreft is het een kleinzielige pestkop die kennelijk nooit volwassen is geworden.
.
.