De Camera’s.


Over camera’s die wij gebruiken is waarschijnlijk veel lariekoek verspreidt. Uiteraard door buurterX. Niemand anders bestudeert mij zo intensief als buurter X dat doet.
Dus ik ga hier maar eens vertellen over de verschillende camera’s.

De bodycam

Het dragen van een camera, op mijn lichaam, is in 2010 begonnen met bedreigingen aan mijn adres door buurter X. Die was in mijn tuin, in de borders, zijn kippen aan het vangen. Zelf hield hij ze niet binnen een hek. Dus de kippen waren op ons erf gekomen en door gelopen naar de voortuin. We hadden al veel vaker dieren van buurter X in onze tuin gehad. En iedere keer weer vriendelijke vragen dat beest te komen halen.
Dit keer hadden we dat nog niet gedaan maar zat buurter X wel zonder iets te vragen in de borders rond te rossen.
Daar was ik niet blij mee.
Mijn borders zijn voor dieren, en niet voor haatdragende buurters zoals meneer X.
Dus ik vroeg hem wat ie aan het doen was.  Tot drie keer toe.
Buurter X weigerde antwoord te geven.
Dus stuurde hem mijn tuin uit.
Buurter X werd kwaad en riep hard vlak voor mijn gezicht ‘WAT zeg jij!’ en had zijn hand al klaar om te gaan meppen. Alles wees er op dat hij dat ook zou gaan doen. Maar daar kwam buurter W met zijn hond voorbij lopen. Dus om te voorkomen dat het gezien werd moest buurter X inbinden.
Toen ik contact opnam met de wijkagent over deze situatie, en hoe bedreigd ik me daar bij voelde, toen bleek dat de wijkagent niets kon doen. Want er was geen bewijs van de situatie.
.
Vanaf dat moment ben ik met een camera aan een touwtje om mijn nek gaan lopen. De camera staat aan zodra ik buiten mijn voordeur of achterdeur kom.
.
Meneer X schijnt onder meer in de buurt rond te vertellen dat ik die beelden op YouTube zet.
Dat is bullshit.
Wat ik op youtube heb gezet heeft niets met de camera om mijn nek te maken.
Het is een opname van mijn witte eenden op mijn erf.
Daarop is te zien dat mijn witte eenden met een groene laser uit mijn tuin worden gejaagd. Ik heb soortgelijke opnamen waarop te zien is dat er ’s nachts op die manier knobbelzwanen van mijn erf weg gejaagd worden.
Kennelijk is meneer X doodsbenauwd dat die video van de witte eenden alsnog weer opduikt.
Kennelijk is hij zelf op de video degene die in onze tuin mijn witte eenden staat weg te jagen met een laser-pen.
Ik zal de video eens terug zoeken.
.
Maar goed, beste medebewoners van Andijk, tegenwoordig Medemblik.
Ik heb een hoesje om mijn nek met daar in een mobieltje dat opneemt wat er voor mij gebeurt en dat het geluid er bij opneemt. Dit is voor mijn veiligheid.
Tegenwoordig noemt men dat een BODYCAM.
Het heeft zijn diensten al lang er breed bewezen voor iedere keer dat er iemand zonder enige aanleiding woedend op mij af kwam. Althans; niet IK was de oorzaak, maar de leugens van bepaalde buurters over mij, en het kennelijke feit dat de agresieveling dat zo maar geloofde.
.
Ik hoefde op zo’n moment maar te zeggen:
‘Pas op, kerel, want alles wordt opgenomen’ en naar de camera te wijzen. En hoppa, de agressiviteit verdween, samen met de kerel, terug in zijn hok.
Geen politie meer bij nodig. Niet bij die situaties, in ieder geval.
.
De treiterbuurter heeft andere buurters over deze camera dingen wijs gemaakt die heel erg moeten zijn geweest.
Buurter D ziet me aan komen, vraagt naar de bodycam, en als ik bevestig dat die aan staat raakt ie enorm in de paniek, zijn gezicht asgrauw, en hij rent naar binnen het eigen gebouw in. Buurter EG is iets dat van mij is aan het slopen, ziet me aankomen en begint direct te dreigen een steen naar mijn ‘kop’  te gooien. Daarna vraagt ie pas of ‘dat ding’ aan staat. Nee dat stond ie niet, maar dat had duidelijk wel gemoeten. Hij blijft woedend en herhaalt zijn dreigement, maar loopt wel weg en ik herstel de schade die hij aanbracht.
Treiterbuurter zelf komt al filmend van achteren op me af sluipen terwijl ik boodschappen aan het uitladen ben.  Staat hij de inhoud van de achterbak van de auto te filmen. Ik woedend. En hij met een valse grijns naar huis lopend. Meneer X weer.
.
Wie de moed heeft mij te vertellen wat  jullie wijs is gemaakt over de camera om mijn nek; je bent van harte welkom met je verhaal op 0228 593313. Inspreken dat je me wilt spreken, dan bel ik terug.
.