De Wetskennis.


Ik zou volgens de dorpsverhalen heel veel weten van wetgeving.

HAHAHA HAHAHA HAHAHA!

Jongensjongensjongens toch. Jullie geloven ook echt maar alles wat die kerel aan je neus hangt. Van deze kan ik niet eens bedenken hoe die vent het heeft kunnen verzinnen.
.
Maar laat ik het zo zeggen;
Als ik van wetgeving zo veel kennis had, had ik dan niet meteen gezegd, toen Dijkweg nummer C een nieuwe eigenaar had; ‘Kijk eens meneer, we hebben bankafschriften waarop duidelijk staat aangegeven dat er HUUR betaald is, en het bedrag is telkens geaccepteerd. Dus we huren. Dus we hebben 3 maanden opzegtermijn en we gaan dus NIET MET KERST ons eigen uit de naad rennen voor uw plezier en onze broodnodige vrije tijd opofferen voor uw grillen.’
.
En zou ik dan niet meteen ook er achteraan gezegd hebben “En bovendien bent u niet degene van wie we huren, en aan wie onze huur betaald wordt. Dus niet U kunt de huur opzeggen, dat kan alleen de verhuurder en dat bent u in dit geval NIET.”
Denk je niet dat ik dat DIRECT gezegd zou hebben ALS ik zo veel wetskennis zou hebben?
.
.
In werkelijkheid was onze kerst 2017 namelijk gevuld met paniek en een heleboel gedonder omdat we opeens heel veel spullen ergens anders onder moesten brengen, en de nieuwe eigenaar ook nog de uitgangen blokkeerde door de sloten te vervangen, en onze tuinpoort blokkeerde door er een enorme berg grond voor te kieperen.
Toen ik m dat zag doen stond ie zich als een klein kind te verstoppen achter de aanhanger. Zelfs compleet met snotterbel aan de neus.
.
Maar ik heb desondanks toen de politie gebeld want de kerel stuurde regelrecht aan op een escallatie. En dat zou het ook geworden zijn als 112 niet meteen verscheen.
En toen kregen we opeens een advocaat toegewezen, die ons het verhaal uitlegde over huur, bankafschriften, opzegtermijnen e.d.
.
Terug naar de wetskennis:
Serieus jongens. Ik heb het jullie aan een zekere overleg tafel al verteld; het is niet waar dat ik veel van wetgeving zou weten. En waar het verhaal vandaan komt is me een raadsel.
Maar degene die het in eerste instantie verspreid heeft zal er gerust een doel mee hebben. En waarschijnlijk in het nadeel van mijn man en ik.
.
En daar laat ik het graag bij.
Hoewel ..
Als je wilt vertellen in welke context dit verhaal over mijn zogenaamde wetskennis ter tafel komt, dan hoor ik heel graag van je. Op 0228 59 3313. Inspreken dat je me wilt spreken en ik bel terug.
.